propecia cost
Main menu

Over ons

Richard Kompier, verkoopadviseur Camper Centrum Nederland 

“Elke dag een big smile”

Jarenlang was Nico Neuts voor klanten hét gezicht van Camper Centrum Nederland. Zijn plaats is nu ingenomen door Richard Kompier, die anderhalf jaar met Nico meeliep om zich alles eigen te maken. Daarvoor bouwde hij een rijke ervaring op bij mooie merken, zoals Audi, Porsche en Volkswagen. Richard: “Campers aanbevelen is niet te vergelijken met personenwagens. Er komt veel meer bij kijken en de mensen zijn superbetrokken. Dat maakt het ook zo boeiend. Ik ga elke dag met een ‘big smile’ naar Amersfoort!” 

Elke morgen rijdt Richard (45) weg uit Lopik, waar hij samen met zijn vrouw Bianca, dochter Danique (14) en hond Lizzy woont. “Maar ik ben een geboren Utrechter”, voegt Richard meteen toe. Lachend: “En dat zullen de meesten vrees ik ook wel horen. Auto’s zijn altijd een passie van mij geweest. Direct na mijn opleiding en militaire dienst startte ik dan ook als junior verkoper bij een Mazda-dealer in Utrecht. Kort daarna als verkoper in Vianen, bij de dealer voor Mazda, Suzuki en Citroen. Daar heb ik mij als verkoper kunnen ontplooien en de vele facetten van het autobedrijf leren kennen. De volgende stap was Audi-dealer de Haas in Doorn, waar Rob Marchal toen net weg was. Ik wilde daar graag ervaring opdoen met de zakelijke markt. Na zeven jaar werd deze vestiging opgeheven. Ik had toen al contacten met het Camper Centrum, maar heel eerlijk: ik durfde er nog niet te solliciteren als verkoopadviseur. Ik voelde me te jong en nog geen volwaardige gesprekspartner.”

Porsche en Audi

“Ik koos voor importeur Pon Porsche, bij de Verkoop binnendienst. Een heel leerzame periode, waarbij ik ook andere takken van sport leerde kennen, zoals verkoopadministratie en de communicatie met de fabriek. Af en toe deed ik ook verkoop, en het directe klantencontact ervan bleef me toch trekken. Daarom pakte ik na vijf jaar de kans om bij de Waal Tiel te beginnen, als Audi Verkoopspecialist. Ook een geweldige baan. Ik doorliep ook veel trainingen en was regelmatig bij Audi Duitsland.”

Besluit voor Camper Centrum

“Na drie jaar liep ik een oud-collega van De Haas tegen het lijf, die bij het Camper Centrum werkt. Hij vertelde dat Rob een ervaren verkoopadviseur zocht. De volgende dag belde Rob mij en na anderhalf jaar ‘denken’ nam ik het besluit. In die anderhalf jaar liep ik regelmatig met ze mee, in de showroom en op beurzen, om er een gevoel bij te krijgen. Ik raakte steeds enthousiaster. Door de producten, het maatwerk, de enorme beleving eromheen en de betrokken klanten die allemaal met hun vakantie bezig waren. Toen Rob voorstelde om de eerste periode met Nico Neuts mee te lopen, was ik om. In de loop van 2011 begon ik, en groeide er snel in. Dankzij de ervaring die ik al had, en dankzij Nico, die zijn kennis en ervaring met mij deelde. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad en ga elke dag met een ‘big smile’ naar Amersfoort.”

Iedere klant een ‘warm bad’

Van klanten hoor ik vaak over de goede sfeer binnen ons bedrijf. Dat zit echt in ons team. Iedereen zet zich honderd procent in om onze klanten een ‘warm bad’ te bezorgen. Onze lijnen zijn kort en we kunnen snel schakelen. Je krijgt bij ons de ruimte om klanten te leren kennen en maatwerk te leveren. Er komt bij een camper kopen ook veel kijken. Wat voor soort vakanties wil men maken, met hoeveel personen, hoe vaak gaat men, welke voorzieningen en luxe willen ze onderweg, wat vinden ze belangrijk bij de indeling. Maar ook tips in het gebruik, technische informatie en ga zo maar door. Mooi is dat wij het contact met onze klanten goed onderhouden en veel gebruikerservaringen horen. Die kennis geven wij weer door aan andere klanten.” 

Geen gladde verkoper

“Ik heb nu echt het gevoel dat ik klanten tevreden kan maken, dat ik echt op m’n plek zit. Ik hoor dat ook regelmatig terug bij klanten en daar krijg ik veel positieve energie van. Mijn credo is: waarmaken wat je belooft. Ik weet ook wat ik kan beloven. Ik wil altijd eerlijk zaken doen en ben absoluut geen gladde verkoper.”

Klantrelaties opbouwen

“Voor de toekomst probeer ik bij te dragen om ons bedrijf naar een nog hoger plan te krijgen. We zijn de enige officiële dealer van Volkswagen Campers en onze bedrijfsopzet is uniek. Iedereen die een compacte camper zoekt, moet ons kennen en weten waar wij voor staan. Misschien moeten we daarom ook iets minder bescheiden worden en meer naar buiten brengen wat men van ons vindt. Voor mij geldt vooral: klanten helemaal tevreden stellen, bij de koop maar zeker ook daarna. Ik ga altijd voor de lange relatie!”

Heeft u Richard nog niet persoonlijk ontmoet? Maak dan snel een kennismakingsafspraak. Als u dat van tevoren even aankondigt, zorgen wij voor een heerlijk kopje koffie!

FacebookG+Twitter