propecia cost
Main menu

Ontdekken

 

Avontuurlijke camperreizen in kleine groepen?

Uw reisleider: Michel Albregts

 

Nee, Camper Centrum Nederland is geen reisbureau. Maar we zijn wel liefhebbers, net als u! Dus terwijl wij ons dagelijks focussen op alles wat u onbezorgde campervakanties bezorgt, vragen we Michel Albregts zo af en toe om een heel bijzondere reis samen te stellen. En doen we natuurlijk zelf ook mee. Unieke, avontuurlijke, kleinschalige en goed begeleide Volkswagen camperreizen, met voldoende ruimte voor eigen initiatief. Die bovendien betaalbaar zijn. Eerder organiseerde Michel voor ons al camperreizen door Amerika en Marokko. Nu is hij bezig met een extra uitgebreide camperreis door Marokko, een tour door Schotland en zelfs aan IJsland wordt gedacht. Kortom, goed om eens nader kennis met hem te maken.

 

Michel Albregts: “Mijn reisvirus is behoorlijk besmettelijk!”

Dat reizen en Volkswagen Campers uitstekend samengaan, ontdekte ik in de winter van 1989. Van het verdiende geld van mijn zaterdagbaantje kocht ik op mijn 19e mijn eerste Volkswagen Camper T2 uit 1974, die nog steeds in mijn bezit is. Samen met een schoolvriend toerde ik wekenlang door Europa en sindsdien heeft het reisvirus mij gegrepen en niet meer losgelaten. Dienstplicht hoefde ik niet te vervullen en zodoende werden voorbereidingen getroffen voor de eerste grote reis van mijn leven: Over land naar Australië!

De toenmalig geldende carnet de Passage regels - een soort verplicht paspoort voor de uitvoer van je camper - gooide roet in het eten dus werd de Volkswagen tijdelijk verruild voor een rugzak, waarbij ook de bestemming veranderde. Verdeeld over jaren werden de uithoeken van India tot en met Afrika opgezocht.

Later, toen de regels omtrent het wereldwijd reizen met de auto werden versoepeld, werd alsnog de Volkswagen Camper T2 ingezet voor grote reizen naar vrijwel alle continenten van de wereld. Vanuit Nederland naar Tibet en van Buenos Aires tot Las Vegas. Ook deed ik een reis met een stokoude Volkswagen Kever vanuit Kaapstad naar Angola. Reisorganisatie GlobusOverland was geboren en diverse begeleide camperreizen werden aan enthousiast geworden camperaars aangeboden.

Bijna tien jaar geleden ontstonden ook de eerste gesprekken met Camper Centrum Nederland in Amersfoort, de officiële Nederlandse dealer van Volkswagen Campers. We spraken over een grote reis door Zuid- en Noord-Amerika voor hun klanten, met louter Volkswagen Campers. Uiteindelijk reden we in 2010 met tien campers de epische PanAmericana; In zes maanden van Argentinië naar de Verenigde Staten! Een geweldige ervaring.

Op dezelfde manier boden we een camperreis naar Marokko aan en die werd in 2013 verreden. Kleinschalig, intiem en georganiseerd dóór een camperliefhebber, vóór camperliefhebbers.

Ook dit jaar biedt het Camper Centrum deze bijzondere reis naar en door Marokko aan.

De nieuwe reizen zullen vooral binnen Europa zijn. Er zijn zó veel plekken dichtbij Nederland die ik u graag wil laten zien. Deze Europa-reizen worden door mij voorbereid en begeleid. U kunt daardoor extra genieten van de reis, en bij onverhoopte technische problemen of andere calamiteiten is er voldoende kennis aanwezig om deze op te lossen.

Momenteel leggen wij de laatste hand aan onze Schotland-reis, die het Camper Centrum dit najaar zal aanbieden. U kunt samen met mij tien dagen lang op zoek naar de geheimen van de Schotse whisky. We bezoeken niet alleen de Scotch Whisky Experience in Edinburgh, maar we zijn ook uitgenodigd bij twee grote whiskystokerijen in de Schotse Hooglanden!

Met reislustige groet en hopelijk tot ziens tijdens één van de komende reizen!

Michel Albregts

 
 
 
 
 

FacebookG+Twitter