propecia cost
Main menu

Ontdekken

 

Productie van VW T6 California in beeld

Van Volkswagen Bus tot Volkswagen Camper

Volkswagen is het enige automerk dat zelf campers bouwt. Maar hoe gaat het productieproces in zijn werk? De basis van de Volkswagen T6 California is de VW Transporter of Multivan. Deze modellen worden in de fabriek in Hannover gebouwd. Vanuit deze fabriek gaat het basisvoertuig naar de Californiahal, ook in Hannover. Het model is voorzien van een nooddak dat snel te verwijderen is, zodat men snel met de productie van de California kan starten. In de fabriek waar de California tot camper wordt gemaakt zijn al verschillende teams bezig met de voorbereiding van verschillende onderdelen.

De keuken.

De keuken wordt al afgemonteerd zodat deze in één keer in de camper kan worden geplaatst.

Het hefdak.

Een team zorgt ervoor dat het hefdak kant en klaar is om gemonteerd te worden.

Voorbereiding.

Bij binnenkomst van het basisvoertuig wordt als eerste het nooddak gedemonteerd en wordt de auto daarna goed gecontroleerd.

Stap 1: Voorspoiler en hefdak

Op de productieband aangekomen worden als eerste de voorspoiler en het hefdak gemonteerd.

Stap 2: Binnenbekleding en techniek

Na stap 1 is het tijd voor montage van de binnenbekleding en aansluiting en controle van de elektronica.

Stap 3: Verdere afbouw en accessoires

Hier worden de deurpanelen en andere binnendelen geplaatst. Eventuele buitenaccessoires worden nu gemonteerd, denk bijvoorbeeld aan de luifel.

Stap 4: Inbouw keuken

Altijd een speciaal moment. In één keer wordt de keuken met behulp van een grote robotarm in de T6 California geplaatst. Natuurlijk is het aansluiten hiervan handwerk.

Stap 5: Waterdichtheids- en nacontrole

Volkswagen staat voor kwaliteit en ook bij de VW T6 California is dat niet anders. Een waterdichtheidscontrole wordt uitgevoerd om te kijken of alles echt waterdicht is. Na een grondige kwaliteitscontrole worden uiteindelijk de logo's aangebracht.

Transport.

En dan snel op transport naar het Camper Centrum in Amersfoort zodat u zo snel mogelijk kunt rijden in uw splinternieuwe Volkswagen T6 California Beach, Coast of Ocean.

FacebookG+Twitter