propecia cost
Main menu

Ontdekken

 

 

 

 

 

 

 

 

Cous­cous­sa­la­de met ge­roos­ter­de groen­ten

 

8 personen
bereidingstijd: 25 minuten 

Ingrediënten
500 g couscous (pak 500 g)
850 ml kokend water
1 courgette
1 rode paprika
1 venkelknol
2 tenen knoflook
4 el olijfolie
500 g half-om-halfgehakt
50 g pijnboompitten
15 g basilicum (zakje 15 g)
75 g rucola (zak 75 g)
50 g pittige kaas (bijv. grana padano)

 

Bereiden

Doe de couscous in een grote schaal, schenk er hetl kokend water op en laat 5 minuten wellen. Snijd de courgette en paprika in blokjes, de venkel in smalle partjes en de knoflook fijn. Schep de courgette, paprika, venkel, helft van de knoflook en de helft van de olie om in een schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit een grote koeken- of hapjespan met antiaanbaklaag. Rooster de groenten in de droge pan op matig hoog vuur in 6-8 minuten beetgaar. Schep ze uit de pan.

Verhit de resterende olie, fruit de rest van de knoflook. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak rul en gaar. Rooster intussen de pijnboompitten en snijd de basilicum fijn. Schep het gehakt bij de groenten.

Roer de couscous met een vork los en meng met het groenten-gehaktmengsel, de rucola, het basilicum en de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een grote schaal. Strooi de kaas over de lauwwarme couscoussalde.

 

Met dank aan Albert Heijn. Dit recept is een tip van Jannette Voorneveld.

FacebookG+Twitter